Oktober 28, 2020

Allt du behöver veta om Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)

Von admin

Grayscale Bitcoin Trust har tagit rubriker under de senaste månaderna. Så här fungerar det och vad det betyder för kryptoutrymmet.

Grayscale Bitcoin Trust är ett finansiellt medel som gör det möjligt för investerare att handla aktier i truster som innehar stora pooler av Bitcoin.

Aktier i fonden spårar priset på Bitcoin, men bara ungefär

Grayscale erbjuder också flera andra börshandlade produkter och spårar bland annat Ethereum, Bitcoin Cash och Litecoin.

Det finns ett sätt att investera i Immediate Edge direkt på aktiemarknaden: Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) . Det är ett av flera sådana finansiella fordon som gör det möjligt för investerare att handla aktier i truster som innehar stora pooler av Bitcoin, med varje aktie till en pris som ligger nära Bitcoin .

Från och med oktober 2020 representerar Grayscale Bitcoin Trust 6,5 miljarder dollar av privatinvesterade Bitcoin-tillgångar. Grayscale, ett amerikanskt kryptoinvesteringsföretag som är ett av världens största köpare av Bitcoin, lanserade förtroendet i september 2013. Det handlas under „GBTC.“

Grayscale Bitcoin Trust innehar 456537 Bitcoin, eller 58% av de 786059 Bitcoin som innehas av börsnoterade företag, enligt Bitcointreasuries.org

Trust har genererat rubriker på grund av sin snabba tillväxt. Den 9 juni 2020 innehade Trust 384 953 Bitcoin. Det markerar en ökning med cirka 70 Bitcoin på fyra och en halv månad.

Grayscale genererade också sina egna rubriker 2020 med en massiv annonskampanj som uppmuntrade investeringar i Trust.