Vil ‚rene‘ Bitcoins og ikke ‚Blodmynt fra Kina‘ bli en kjepphest?
Nyere studier har vist at Bitcoin forbruker nær 77,8 TWh hvert år, noe som gjør nettets totale energiforbruk like mye som Chiles. Spesielt Bitcoins gruveaktivitet har fått skylden for å produsere 37 megaton CO2 årlig, noe som kan sidestilles med de totale klimagassutslippene fra New Zealand.
På alternative måter å gjøre Bitcoin grønnere
Etter hvert som nettverket utvides til vanlige markeder, kan ikke kryptosupporterne la være å tenke på alternative måter å gjøre Bitcoin Bank grønnere. Ideen hadde allerede slått rot i 2019; en undersøkelse rapporterte at 109 Bitcoin-selskaper hevdet at fornybar energi drev gruvedrift.
Nylig ble Shark Tanks Kevin O’Leary med på den grønne Bitcoin-stasjonen og hevdet sine synspunkter på å kjøpe en „ren“ versjon av flaggskipskryptoen. Han uttalte at han har bestemt seg for å kjøpe bare de Bitcoins som er utvunnet med fornybar energi. I tillegg hevdet O’Leary at andre institusjoner har begynt å gjøre det samme.
Ifølge ham er investorer bekymret for kilden til Bitcoin: om opprinnelsen er miljøvennlig eller ikke. Han uttalte at ingen ville ønske å kjøpe Bitcoin som utvinnes i Kina, spesielt ettersom gruveselskaper der er avhengige av ikke-fornybare energikilder, for eksempel kull.
Alle disse problemene har nå kommet frem på Bitcoin
O’Leary betegnet det som et „interessant problem“ og spådde at det i løpet av de neste to årene kunne være to typer mynter:
Blodmynt fra Kina, [og] ren mynt utvunnet bærekraftig i land som bruker vannkraft, ikke kull.
I et intervju med CNBC sa O’Leary:
Vi overholder store institusjoner, vi har pakter om hvordan eiendeler blir laget, om karbon blir brent, om det er menneskerettigheter involvert, om det er laget i Kina.
Alle disse problemene har nå kommet frem på Bitcoin. Institusjoner vil ikke kjøpe mynter utvunnet i Kina; mynt utvunnet med kull for å brenne for strøm; mynt utvunnet i land med sanksjoner mot dem. Og plutselig er det denne enorme etterspørselen etter jomfru mynt med kjent herkomst.
Hvis investoren har rett, vil dette føre til et nytt tilbakeslag for den kinesiske gruvesektoren Bitcoin, som allerede står overfor sterk konkurranse fra sine vestlige kolleger. Midt i mangel på gruvedrift i Kina, klaget lokale gruvearbeidere på at store innkjøpsvolumer fra Nord-Amerika „presser forsyningen“ i regionen. Det er verdt å merke seg at med mangel på BTC- og ETH-gruvedrift, har sektoren også sett på altcoins som FIL som „det tredje alternativet.“