Wat Warren Buffet’s Barrick Gold aankoop betekent voor Bitcoin Price

De Bitcoin-prijs en de correlatie met goud worden steeds meer onderwerp van onderzoek. Het nieuws dat Warren Buffet goud koopt, betekent veel dingen in 2020, vooral als de wereldmarkten op hun kop staan. Het conglomeraat Berkshire Hathway van Buffet kondigde aan dat het Barrick Gold, een Canadese goudfirma, heeft gekocht. Tegelijkertijd heeft het bedrijf zijn aandelen van Goldman Sachs verkocht.

Nu, wanneer een grote belegger als Warren Buffet in deze onrustige tijden in goud investeert, geeft het veel gemengde signalen af. Max Keiser van Heisenberg Capital denkt dat zo’n beweging de Bitcoin-prijs boven de $50.000 kan laten uitstijgen omdat het het safe-haven-principe ondersteunt. Als grote beleggers goud in voorraad hebben, zullen ook andere safe-haven activa in het spel komen.

Zal de Bitcoin-prijs samen met het goud stijgen?

Uit het onlangs gepubliceerde rapport van Berkshire Hathway kwartaalcijfers blijkt dat de aasbelegger posities in de banksector heeft afgebouwd. Uit het rapport blijkt dat aandelen van grote banken, waaronder Wells Fargo en JPMorgan Chase, in grote hoeveelheden zijn verkocht. Het benadrukt dat Buffet op zijn hoede is voor banken en de investeringen in de banksector afneemt.

Aan de andere kant betekent de aankoop van Barrick Gold door Buffet dat hij op zoek is naar veilige investeringen om aan zijn portefeuille toe te voegen. Barrick Gold boekte een indrukwekkende winst van 45 procent in 2020, en de groei van Barrick Gold bootst het goud zelf na.

Nu, waar speelt de Bitcoin-prijs een rol in deze hele investeringsscène? Max Keiser denkt dat Buffet’s goudbelegging en Bitcoin Code met elkaar verbonden zijn. Hij is ervan overtuigd dat als het goud verder stijgt, hetzelfde sentiment ook ten goede zal komen aan Bitcoin. Dus, het is meer een safe-haven play analogie.

Bitcoin is het digitale goud van de toekomst

Veel beleggers noemden Bitcoin als ‚digitaal goud‘ gezien de recente prestaties. Wanneer een prominente belegger de voorkeur geeft aan het toevoegen van grote hoeveelheden goud aan zijn portefeuille, zal de wereld dit opmerken. Wereldwijde beleggers zouden de toewijzing van goud in hun portefeuilles zeker verhogen. Bijvoorbeeld, zelfs als de goudtoewijzing stijgt naar 5 procent, zou dit betekenen dat er 1 procent aan Bitcoin wordt toegewezen. Een dergelijk toewijzingscijfer brengt de Bitcoin-prijs op $50.000.

Bitcoin heeft een significante correlatie laten zien met het gele metaal in deze pandemische tijden. Het is dus nog maar de vraag hoe de goudinvestering van Buffet de Bitcoin-prijs beïnvloedt.